Дербито на група В на евроквалификациите между отборите на Босна и Херцеговина и Белгия в Сараево завърши без победител. Двата тима завършиха 1:1 и с това облагодетелстваха конкурента си Уелс, който се откъсна на върха в класирането. 

Един Джеко откри резултата за домакините преди почивката, но четвъртфиналистите от последното Световно първенство изравниха след почивката чрез Раджа Наинголан, за да си поделят по точка двата отбора. 

Въпреки че бяха гости, белгийците започнаха мача по-добре и стигнаха първи до опасност. В 9-та минута Еден Азар навърза защитата на домакините и стреля хубаво, но вратарят Асмир Бегович се справи блестящо с изстрела му. 

След това двата тима се вкопчиха в здрава битка, което наложи и неколкократното влизане на носилката на терена. Чистите положения не бяха чак толкова много, но при първото си по-сериозно домакините поведоха. 

В 28-та минута Миралем Пянич проби по фланга и стигна до аутлинията, откъдето върна топката около дузпата. Там непокрит беше оставен головият хищник Един Джеко, който с мощен шут прониза мрежата на "червените дяволи" за 1:0. 

Гостите опитаха да променят този развой още до почивката, но не успяха. В 35-та минута Ян Вертонген не беше точен от пряк свободен удар, а малко преди почивката и Ромелу Лукаку не се разписа от страхотна ситуация. 

Но постоянството на белгийците даде резултат в 51-та минута. Тогава Раджа Наинголан получи топката от Алдервейрелд на границите на наказателното поле и стреля силно. Бегович този път не се намеси добре и позволи топката да мине през ръцете му и да влезе в мрежата за 1:1. 

До края домакините имаха повече шансове да вземат успеха, но ударите на Тино Сушич и Един Джеко бяха спасени с вещина от Тибо Куртоа. Така двата тима взеха само по точка от този мач. Босненците продължават да са без победа и имат само две точки от три мача. Белгийците пък са с четири, но и с двубой по-малко. 

От хикса между двата основни претендента за директно класиране се възползва Уелс. "Драконите" надделяха с 2:1 над аутсайдера Кипър у дома. Дейвид Котърил откри резултата за островитяните в 13-та минута, а 10 по-късно Хал Робсън-Кану удвои след чудесна асистенция на Гарет Бейл. 

Все пак кипърците намалиха преди почивката чрез Венсан Лабан, като той беше точен в 36-та минута. Положението на Уелс стана драматично в 48-та минута, когато беше изгонен Андрю Кинг, но до края Гарет Бейл и компания опазиха преднината си и взеха важни три точки. Така те вече имат 7, докато Кипър остава с 3. 

В последния двубой от групата, Израел не срещна особени проблеми срещу пълния аутсайдер Андора и победи с 4:1 навън. Омер Дамари се превърна в герой за тима си с хеттрик, а откри резултата още в 3-та минута, но изненадващо Илдефонс Лима изравни от дузпа за Андора в 18-та. 

Но отново Дамари даде преднина на израилтяните в 41-та минута след асистенция на Тал Бен Хаим и на практика беше ясно кой ще е победителят. Дамари се превърна в герой, оформяйки хеттрика си в 82-та минута, а от дузпа в 96-та минута Томер Хемед направи крайния резултат 4:1. 

Така, изненадващо или не, Израел излезе на второ място с пълен актив от шест точки от два мача, но му предстои двубой с Белгия. Андорците пък остават последни без актив и е вероятно да останат така и до края на евроквалификациите.