Белгия за пореден път доказа сериозното си израстване през последните години и победи Италия с 3:1 у дома в приятелски мач. Срещата започна с отбелязване на 30-ата годишнина от трагедията на стадион „Хейзъл“ и 39-те жертви на срутената трибуна по време на финала за КЕШ между Ливърпул и Ювентус.

Иначе самият двубой стартира чудесно за „скуадра адзура“, като играчите на Антонио Конте се нуждаеха само от 2 минути и 25 секунди, за да поведат в резултата. Антонио Кандрева прати дълъг пас за Алесандро Флоренци отдясно, а играчът на Рома центрира за Грациано Пеле, чийто шут от упор бе спасен от Симон Миньоле. Топката обаче се озова при Кандрева, който нямаше как да сбърка и вкара най-бързия гол за Италия под ръководството на Конте.

Няколко минути по-късно отново Кандрева показа блестяща игра на фланга, като развинти Педро Луис, за да шутира под гредата. Миньоле реагира навреме и спаси изстрела.

В 13-ата минута гостите допуснаха излишен корнер след неуспешен пас с глава на Киелини към Буфон и точно той донесе изравняването на резултата. Тъкмо Киелини изпусна Ян Вертонген да засече центрирането на Кевин де Брюин и да изравни за 1:1.

Впоследствие страстите на терена се нажежиха сериозно, което доведе до няколко жълти картона, а Алесандро Флоренци пропусна никак не лош шанс да се разпише, след като пробяга почти целия терен.

В 39-ата минута на мача публиката в Брюксел аплодира двата тима, които прекъснаха играта, докато на светлинното табло не се изписаха имената на всички жертви от трагедията през 1985 година.

До края на първата част Едер опропасти поредната чиста възможност за италианците, докато в другия край на терена гол на Яник Ферейра-Караско бе отменен заради засада.

В началото на втората част белгийците показаха доста повече агресия, макар Италия отново да имаше шанс да излезе напред. Този път Едер нямаше късмет, след като чудесния шут бразилеца срещна напречната греда.

Четвърт час преди края Де Брюин успя да изведе „червените дяволи“ до аванс от 2:1. Миши Бачуаи шутира много силно към вратата, Буфон отрази, а топката отиде право у лятната покупка на Манчестър Сити, който нямаше как да не вкара.

Няколко минути след гола Пеле се постара достатъчно в търсене на изравнителния гол. Нападателят стреля с глава след корнер, но Миньоле с една ръка успя да избие топката.

Осем минути преди края всичко приключи за „адзурите“, след като Бачуаи се измъкна от опита за изкуствена засада и хладнокръвно стреля покрай Буфон, възползвайки се от чудесен пас на Ферейра-Караско.