Отдавна класиралата се Австрия спечели осмата си победа в група G от евроквалификациите, като този път надви в самия край домакина Черна гора с 3:2.

Русия надви Молдова с 2:1 като гост, а Швеция също навън спечели с 2:0 срещу Лихтенщайн. Така в последния кръг ще се разбере кой измежду Русия и Швеция ще придружи Австрия на финалите и кой ще отиде на бараж. В тях Русия приема Черна гора, а Швеция е домакин на Молдова.

Убедителен лидер в групата е Австрия 25 т., пред Русия 17, Швеция 15, Черна гора 11, Лихтеншайн 5 и Молдова с 2 т.

Черна гора откри резултата срещу Австрия в 32-ата минута. Вукчевич пусна дълъг пас към наказателното поле на австрийците. Там изглеждаше, че Драгович ще изпревари Вучинич, но той изрита топката към него и за Вучинич не бе проблем да вкара топката във вратата на Австрия – 1:0.

Австрия изравни в 55-ата минута след прострелен пас на Харник, който бе засечен в празната врата от Янко за 1:1.

Австрийците продължиха да нападат, но по правилото „не вкараш ли, ще ти вкарат“, Бечирай вкара втори гол за Черна гора в 68-ата минута за 2:1. Австрия обаче не бе казала последната си дума. Най-напред Арнаутович изравни в 81-ата минута и направи резултата 2:2. После в 87-ата беше изгонен Мирко Вучинич от домакините, а в добавеното време Забитцер вкара и победния гол за Австрия, донасяйки крайния успех с 3:2.

Шведите откриха срещу Лихтенщайн в 18-ата минута с гол на Маркус Берг. Той навлезе в наказателното поле на Лихтенщайн, беше побутнат в гръб, но му прави чест, че не се срина на тревата, направи още 2-3 крачки и стреля ниско покрай вратаря за 0:1.

Голът не прамени начина на игра на двата отбора, като на терена се водеше борба за всеки метър. По-опитният и класен отбор на Швеция обаче логично пак стигна до голов епизод пред вратата на Лихтенщайн. Златан Ибрахимович бе спънат в пеналта и съдията отсъди безспорна дузпа.

Самият Ибра се нагърби с изпълнението, стреля ниско, но вратарят Йеле не само отгатна ъгъла, но и парира удара му от бялата точка.

Опитният голаджия обаче се реваншира за този пропуск. В 55-ата минута Ибрахимович нахлу в наказателното поле и с нисък удар направи резултата 0:2, което се оказа и крайният резултат.

Русия се мъчи цяло полувреме срещу Молдова като гост, а на нападателите нищо не им се получаваше. Тогава на сцената излезе защитникът Сергей Игнашевич и свърши тяхната работа в 58-ата минута. Тогава той откликна на паса на Дзюба и прати топката в мрежата на молдовците за 0:1.

Игнашевич се прояви и с асистенция за втория гол. В 78-ата минута той изведе Артьом Дзюба на празна врата и го покани да вкара за 0:2.

Молдова все пак стигна до гол в 85-ата минута. След изпълнение на корнер Чеботару стигна до топката на далечна греда след изпълнение на корнер и вкара първия гол във вратата на руснаците при ръководството на Леонид Слуцки. Русия обаче идържа трите точки с 2:1.