Испания постигна престижна победа с 2:0 над отбора на Англия в приятелска среща, която сложи край на серията без загуба за островитяните. „Трите лъва“ преминаха през квалификациите за Евро 2016, записвайки максимален актив от 30 точки, но в Аликанте регистрираха първо поражение от злополучния Мондиал 2014 насам.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън пусна състав, който може да мине за експериментален, а освен загубата другата лоша новина бе контузията на Майкъл Карик.

Испанците също трябваше да се оправят с подобен проблем, като още в 27-ата минута Тиаго Алкантара напусна с травма в коляното, а на негово място се появи авторът на втория гол Санти Касорла.

Срещата се проведе под диктовката на домакините, които имаха ранни шансове чрез Жерар Пике и Серхио Бускетс. И двамата футболисти на Барселона обаче се разминаха със сантиметри от това да отбележат.

В 31-ата минута Диего Коста също не бе далеч от гола, след като получи супер пас от Сеск Фабрегас в наказателното поле. Нападателят обаче не можа да насочи кълбото в очертанията на вратата.

Англия стигна само до един точен шут на Хари Кейн през първата част, а след нея Жорди Алба тества сериозно рефлексите на Джо Харт.

В крайна сметка резултатът бе открит в 73-ата минута с чудесен гол на Марио Гаспар, негов първи за испанския национален отбор. Крайният защитник на Виляреал препарира Джо Харт с красиво воле, а асистенцията беше на Фабрегас.

Шест минути преди края Касорла подсигури успеха за „ла роха“, възползвайки се от подаване на Нолито.

В продължението Англия можеше да стигне до почетен гол, ако шутът на Уейн Рууни не бе ударил напречната греда зад Икер Касияс.