Италианският специалист Карло Анчелоти счита, че защитният стил и контраатаките ще бъдат компонентите, необходими за тима, който желае да спечели Евро 2016.

Наставникът счита, че националният тим на Англия има сериозни шансове да постигне успех през предстоящото футболно лято.

„Когато погледнете сезонът и различните шампионати на водещите първенства в Европа, след това погледнете и турнира във Франция, смятам, че Евро 2016 ще бъде надпревара, за която ще бъде подходящ един стил на игра. Това ще бъде шампионатът на контраатакуващия футбол“, коментира Карло Анчелоти.

„Спомнете си само как Лестър спечели Премиърлийг този сезон, чрез контраатаки, срещу тимове със скорост и агресия. Същото може да се каже и за Атлетико Мадрид, който стигна до финала на Шампионската лига. Отборите позволяваха на съперника да владее топката, след като заемаха позиции в защита, след това отнемаха топката и бързо контраатакуваха“, заяви Карло Анчелоти.

„В националния на Англия Рой Ходжсън разполага с играч на Джейми Варди, играч, който през целия сезон тормозеше защитниците и се справяше добре в това отношение. Харесвам Варди и при правилно използване на този играч на терена, той може да донесе много на тима“, коментира още италианецът.