Футболната федерация на Албания призова феновете да спазват прилично поведение в двубоя от европейските квалификации срещу Сърбия на 8 октомври, след като срещата между двата отбора на 14-и октомври миналата година в Белград беше прекратена заради безредици.

"Ние знаем как да се борим за победа, но и как да покажем дух на феърплей, уважение към съперника и спазване правилата на играта", каза говорителят на албанската футболна асоциация Тритан Кокона.

Властите обявиха, че 1000 полицаи ще се грижат за сигурността преди и по време на мача от група "I", който ще се играе в град Елбасан, на 50 километра от столицата Тирана.
Скандалният двубой между Сърбия и Албания в Белград беше прекратен заради безредици, предизвикани от дрон, който прелетя над терена с албански националистически флаг. Знамето беше свалено от играча на домакините Стефан Митрович, а албанските футболисти се опитаха да го защитят.

В следствие на това играчи и официални лица на двата отбора влязоха в конфликт. Няколко сръбски запалянковци нахлуха на терена и атакуваха футболисти на гостите, а двубоят беше прекратен в края на първото полувреме.

След това Международният арбитражен съд в Лозана присъди служебна победа за Албания с 3:0 над Сърбия.

Албания е на трето място в класирането с 11 точки от 6 мача. Португалия е лидер с 15 точки, с три повече от Дания. Датчаните обаче са с мач повече./БТА