Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер продължава да вярва в отписвания от всички френски футболист Абу Диаби. Специалистът е готов да му предложи да продължи кариерата си при "артилеристите". 

Единственото условие е халфът, чието прозвище е "Стъкления", да спре да се "чупи". Венгер му гарантира удължаване на договора, ако успее да навлезе във форма до края на сезона. 

Диаби е изиграл само един мач от началото на кампанията заради поредните си проблеми с травми. Този път те са в коляното и прасеца. Преди това той беше година и половина извън терените заради скъсани кръстни връзки на коляното. 

"Абу е добър играч, който ако успее да си възвърне формата, ще получи предложение за нов договор. Очаквам съвсем скоро да започне тренировки и да разчитам на него", сподели Венгер. 

Полузащитникът е обвързан с "топчиите" до края на сезона. Той тогава ще е на 29 години, но въпросът е дали ще е достатъчно здрав, за да продължи да играе. Откакто е дошъл в Арсенал Диаби е претърпял повече от 50 различни контузии.