Футболистът на националния отбор на Англия Джуд Белингам се радва на подкрепата на своето семейство по време на UEFA EURO 2024 в Германия. Играчът бързо се превърна в една от най-големите световни звезди и дори е един от кандидатите за Златната топка.

Той направи страхотен сезон в Реал Мадрид, а сега е във фокус по време на шампионата на Европа.

Семейството му изглежда много сплотено и мнозина смятат, че това е една от причините Джуд да продължи да бъде един от най-добрите за Трите лъва. 

Според медиите на Острова, бащата на Белингам има основна роля във формирането на спортния дух и характер на футболиста. Той е бивш полицай от Уест Мидландс. Марк Белингам вече играе ролята на лицензиран агент на ФИФА, след като е преминал необходимите изпити. Именно той се е заел със задачата да подпомага кариерата на сина си.

Таткото е бил футболист в ниските дивзии. Според Sportskeeda, Марк Белингам има над 700 гола на полупрофесионално ниво в 900 мача.

„Докато растях, той винаги ми даваше съвети какво да правя и сега, вече на тази възраст, разбирам, че това е брилянтно, защото имаме прекрасна връзка като баща и син“, споделя Белингам.

Джуд е споделял, че майка му Дениз е ключът към неговия успех, като я нарича "кралица". През 2022 година играчът дори се "изпусна", че майка му, която работи в отдел човешки ресурси, все още оправя леглото му.

Джуд има и по-малък брат на име Джоуб, който също е футболист и носи екипа на Съндърланд.