Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че Абу Диаби е напълно готов и ще му даде шанс да е титуляр срещу Саутхемптън тази вечер в мач от третия кръг в турнира за купата на Лигата в Англия.

28-годишният Диаби, който има само 16 игрови минути за първия състав на лондончани от август 2013 година насам, бе похвален от френския специалист за "гигантския" характер, който притежава. Диаби се присъедини към Арсенал през 2006 година от френския Оксер, но поредица от контузии по време на 8-годишния му престой му попречиха да даде максимума от себе си. За последно полузащитникът се възстановяваше от скъсани коленни връзки. Сега обаче той е здрав и след като записа няколко мача за дублиращия отбор на Арсенал е готов да изиграе 90 минути срещу Саутхемптън, убеден е Венгер.

Мениджърът ще даде почивка на част от титулярите, което ще позволи на млади играчи като Ектор Бейерин, Чуба Акпом, Исаак Хейдън и Семи Аджайи да се изявят с "червената" фланелка за двубоя на "Емиратс". Тио Уолкът, друг от възстановяващите се от травма в Арсенал, обаче, все още не е готов за игра, добави Венгер и съобщи, че английският национал ще може да излезе на терена отново в средата на октомври./БТА