ФК Дунав започна полагането на нова настилка на помощното игрище на клубния си стадион в квартал „Здравец“. Тревата е от висок клас, сертифицирана от УЕФА за провеждането на официални срещи, уточни президентът на „драконите“ д-р Симеон Симеонов.

„Радвам се, че дойде този ден, в който правим нещо, от което нашият град отдавна имаше нужда. Началото бе поставено преди 2 години и половина с изграждането на осветлението и дренажната настилка. Проектът бе замислен в по-малки размери по чисто икономически и финансови съображения, но днес той се разширява“, сподели д-р Симеонов.

Той поясни, че теренът ще е с размери 90 на 60 метра, което ще позволява на него да се провеждат мачове на различно ниво у нас.

„Тревата е 23 мм с 18 кг плътност на кв. м. и 15 години гаранция. Това игрище ни развързва ръцете за подготовка при обикновено трудните зими тук. Проблемът с базите е навсякъде. Малките общини обаче бяха облагодетелствани, като можеха да кандидатстват с проекти по програмата за развитие на селските райони. Все пак ние срещнахме подкрепа в лицето на много хора и фирми. Заслужава си да отбележим „ТМ Технолоджи“, „Булмаркет“, „Полисан“, както и активната помощ на зам.-кметът на Община Русе Свилен Иванов, без които това нямаше да се случи. Останалата част от проекта бе поета от клуба“, каза още д-р Симеонов.

В самото разстилане на тревата активно се включиха и всички треньори в клуба. В понеделник се очаква пристигането на служители на румънска фирма, които са сертифицирани от производителя за довършителните работи, касаещи подлепване и очертаване на игрището, уточни клубният президент на Дунав.

Той добави, че проектът към момента надхвърля 400 000 лв., като тепърва предстои да поскъпва. „След като си заминат служителите от румънската фирма, предстои да положим над 15 тона специален пясък, който „Дунавски драгажен флот“ ни дарява. За целта също ще използваме специализирана техника. Ще укрепим и огражденията, като се надяваме и ОП „Спортни имоти“ да помогне с осигуряването и монтирането на седалки“, каза още д-р Симеонов.

ФК Дунав гарантира, че новият терен ще бъде с осигурен достъп за възпитаници на Спортното училище в града, за ученически, работнически и др. първенства. „Теренът е на град Русе. Всички, които желаят да спортуват ще са добре дошли“, заяви по този по този повод д-р Симеон Симеонов.