Лудогорец загуби първи точки на свой терен през този сезон в Първа лига, след като завърши 1:1 срещу Черно море, в двубой от последния есенен кръг на шампионата.

Лудогорец бе в серия от 13 поредни победи, но тя приключи в края на 2016-та година.

Черно море се представи отлично в защита, и продължи да не допуска много  попадения. В последните си вече осем мача "моряците" не са допускали повече от 1 гол във вратата си.

Срещата между Лудогорец и Черно море стартира с награди

Варненци бяха и без някои основни футболисти, но това не им попречи да се борят до края, макар че играха и 20 минути с човек по-малко.

Въпреки загубените точки, Лудогорец остава убедително лидер в Първа лига с 47 точки, а Черно море изравни ЦСКА-София на третата позиция, с по 32 точки.

Владо Стоянов гледа Лудогорец от трибуните и говори по телефона

Първото полувреме премина малко по-постно, като Лудогорец прие атаките на Черно море.

Лукас Саша отправи първия точен удар за домакините, със странична ножица, още в 13-та минута, но бе слаб, за да затрудни Коварж.

Марек Кузма стана Играч на мача Лудогорец – Черно море

Черно море имаше също своите възможности преди почивката, като в 28-та минута защитата и Милан Борян сгрешиха в преценката си, но за техен късмет гостите стигнаха само до корнер.

В 43-та минута се откри и най-чистата възможност за Черно море, след центриране на Влади Романов отляво, Ян Малик в наказателното поле бе непокрит, но не успя да засече топката от въздуха.

Лудогорец

И двата гола паднаха само за минута и половина, малко след старта на второто полувреме.

Черно море

В 49-та минута, Лудогорец откри след ужасна грешка на защитата на Черно море. Първо Стефан Станчев не успя да спря Кешеру, а след това и Пламен Николов не изчисти, а остави топката за румънеца, за да се разпише той необезпокояван.

В 51-та обаче равенството бе възстановено от Марек Кузма. Това стана факт, след като при центриране отдясно, първият удар на Коконов бе спасен, но след това Кузма засече в мрежата.

Черно море се оказа с 10 души на терена, след като Даниел Георгиев в рамките на четвърт час си изпроси 2 жълти картона. В 76-та минута той бе изгонен от Никола Попов, макар че някои действия на рефера поставиха въпросителни върху решенията му. Попов спести червен картон за Натанаел по-рано в мача, за удар в лицето, а даде и сериозно продължение в края на срещата, и продължение на продължението. 

Черно море остана с човек по-малко срещу Лудогорец

Стражът на Черно море Коварж се оказа ключът към успеха, макар и частичен, за варненци, и спаси всичко до края. Марселиньо пък не успя да се разпише, и бе спрян от гредата в 85-та минута.

Никола Попов вбеси сериозно и Георги Иванов-Гонзо, с огромното продължение, и с бавенето на смяната в добавеното време, която искаше наставникът на Черно море.

Гонзо нахлу на терена в края на мача