Докладната записка за определяне на концесионер на стадион „Лудогорец Арена“ за следващите 35 години ще се обсъжда на сесия на Общински съвет-Разград на 25 октомври.

Проекторешението е включено в дневния ред на заседанието, след като комисията, която прие документите за участие в концесионната процедура, се е произнесла с предложение единственият кандидат – ПФК Лудогорец 1945 – да бъде определен за концесионер на спортното съоръжение.

Предмет на концесията е „Реконструкция и модернизация на стадион „Лудогорец Арена”, неговото управление и поддържане след въвеждането му в експлоатация на риск на концесионера”. В изискванията на процедурата е заложено да се плати еднократна концесионна такса от 10 000 лева, а кандидат-концесионерът е предложил годишно концесионно плащане в размер на 14 000 лева без ДДС, стойността на строителството, което ще извърши, е 18 500 000 лв., а срокът за завършване на строителството – 10 години.

Преди да влезе на октомврийската сесия на местния парламент концесията ще бъде обсъждана на постоянни комисии към Общинския съвет следващата седмица. Проектодокладната вменява задължение на кмета д-р Валентин Василев до 3 месеца от решението на местния парламент да сключи договора с концесионера, а след това да представлява концедента и да организира контрола по изпълнение на концесионния договор.