Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев призна, че е доволен от показаното от играчите му на лагера в Турция.

"Сините" завършиха с 3:0 срещу словашкия Спартак в контролните срещи, и сега вече им предстои първия за пролетта двубой - гостуване на Лудогорец на 21 февруари.

Стоев отказа да даде категоричен отговор около състава, който готви за дербито в Разград. Той отбеляза, че и Венци Христов, и Джъстин Менголо ще вземат участие в този мач срещу Лудогорец, пак уклончив за стартовите 11.

Левски гостува в Разград на 21 февруари, от 15.30 часа, в мач, който ще бъде директно в Gong.bg, Gong PlayDiema Sport 2 и Дарик радио.

Той призна, че на лагера в Турция футболистите му са натрупали малко от самочувствието, което им е нужно.

В равносметката след последната проверка, Стоев заяви:"Надявам се в защитен план да сме се стиковали добре, тъй като през есента в дефанзивен план стояхме добре, имахме проблеми в офанзивен. Сега може би се създава равновесие, при това добро, за да може и отборът да изпитва удоволствие от футбола. Когато вкарваш голове, първо си по-спокоен в защита, и ти дава по-голямо самочувствие, че ще се справиш с който и да било противник."

Георги Костадинов и Мигел Бедоя пък бяха голмайсторите на Левски в лагера: "Надявам се така да продължи. Не е важно кой вкарва. Важно е да има ситуации и да се реализират."

Относно травмите на Джереми Де Ноойер и Макс Карнер, Стоев отново добави, че Де Ноойер може да поднови занимания в понеделник, а за Карнер ще се внимава.

"Не мога да изчислявам в проценти, но съм съгласен, че не само ние, всички отбори в България не са в оптимално състояние за първите мачове. Но се надявам за първия мач да сме в едно добро игрово състояние," продължи той.

"Надявам се да имам такива проблеми. Да се чудя кой да е централен нападател," с усмивка добави Стоев, запитан как ще се справи с конкуренцията между нападателите, ако пристигне и нигериецът.

"Аз винаги съм си оптимист, но и реалист. Гледаме силните и слабите страни на противниците, и да ги използваме," каза още Стойчо Стоев.

Приближи ли се Левски максимално до Лудогорец с новата селекция? "Твърде рано е да се говори за това. Средствата, които ние използвахме, са само частичка от това, което използва Лудогорец. Но се надявам във времето да подсилваме линиите, и да дойде моментът, в който не само ще достигнем Лудогорец, но и ще ги превишим като качество."

"Аз съм обективен за себе си. Знам, че имаме слабости, които в един равностоен мач може да се използват от противника ни," заяви Стоев. "Ние ще се борим да играем футбол. От друга страна, и публиката, феновете, ще идват да гледат един Левски, които има визия."

На въпрос дали е видял слабости и в Лудогорец, Стоев каза: "Да. Естествено, че има. Няма отбор, който да няма слабости. Въпреки че те са отбор, който вече пет години играе заедно, изграден отбор. Но ние се стремим, харесва ми в отбора, че има желание."

Стойчо Стоев отказа да коментира думите на Лукаш Гикиевич за черно тото в мача с Хасково:"Това лице не желая да го коментирам."

На Левски му предстои почивка, до понеделник.

"Този Левски е по-различен, с по-различен типаж футболисти, които се доближават повече до вижданията ми за дадени постове. Преди година ситуацията бе различна," направи сравнение Стоев с февруари 2015.

Преди година отново Левски имаше важен мач с Лудогорец, но Стоев отбеляза:"Ако един сериозен клуб зависи от един мач, не мисля, че е точно и правилно. Искаме да създадем отбор, който евентуално в някой от европейските клубни турнири да играе добре."

"Имаше футболисти, които искахме да вземем, но се оказаха скъпи. Но и тези, които взехме, мисля, че ще дадат нужното ниво за Левски," завърши Стойчо Стоев.