Лудогорец няма да може да използва заедно в един мач всички свои скъпи нови попълнения. Така гласи наредбата на БФС, която ограничава използването на играчи с паспорти извън Европейския съюз. В момента разградчани разполагат с четирима футболисти, които нямат европейски паспорти, а ако бъде привлечен и Натанаил от Атлетико Парланензе футболистите ще станат петима. Толкова е и квотата, която БФС позволява за картотекиране на играчи, които нямат европейски паспорти.

Малка подробност обаче е, че за мач от вътрешното първенство правилникът позволява в групата да бъдат записани най-много трима футболисти извън ЕС. Това означава, че в нито един мач тази година Бруно Рибейро няма да може да използва най-скъпите си придобивки по едно и също време на терена.

Към този момент картотекираните футболисти извън ЕС са колумбиецът Браян Ангуло и бразилците Вандерсон, Сисиньо и Джонатан Кафу. Ако подпис под договор сложи Натанаил той ще е петия играч с чужд паспорт. Реално от тези петима играчи четирима са най-скъпите входящи трансфери в Лудогорец, като Кафу оглавява тази класация. За Ангуло и Сисиньо също са дадени солидни средства. Теръпва ще стане ясна трансферната сума и на Натанаил. Най-евтин е Вандерсон, но миналата година той бе сред голмайсторите на отбора, като този сезон също вече реализира две попадения.

Със сигурност този казус не се нрави особено на Бруно Рибейро, който трудно ще успее да сработи състав с всички скъпи звезди заедно на терена.

От друга страна привличането на Натанаил като ляв краен бранител поставя под сериозна въпросителна статуса на Браян Ангуло в отбора, тъй като двамата играят на една и съща позиция. Лудогорец разполага още с Йордан Минев и Витиня на същия пост.

При всички положения този казус тепърва ще се разисква в Разград. Лудогорец разполага и с други чужденци, но те има европейски паспорти – Милан Борян – хърватски, Марселиньо и Кишада са с български, Лукаш Саша – италиански, Анисе – френски, Мисиджан е Джоди Лукоки – холандски.