Нападателят на Берое Венцислав Христов си пожела в следващите мачове отборът да започне да бележи повече голове, за да забрави бързо пораженията с 0:4 от Черно море и днешното с 1:3 от Ботев в Пловдив.

Специално за двубоя под тепетата националът заяви, че изгонването на Игор Джоман е оказало голямо влияние върху крайния резултат. „За мен се получи качествен двубой за нивото на българския футбол. Бърз, динамичен, с доста положения. За съжаление ние изпуснахме голяма част от нашите ситуации. Заслужено загубихме“, каза Христов за официалния клубен сайт на старозагорци.

„Когато известно време не се вкара гол почва да тежи на отбора като цяло. Напрежението идва малко повече. Радвам се, че съумяхме да отбележим. Надявам се за следващия мач да сме малко по-добре и да имаме повече шанс пред гола.“

„Няма как изгонването да не повлияе. Мисля, че беше доста открит двубой и при десет на единайсет, и при единайсет на единайсет. Нормално е, когато сме с човек по-малко и физическите ни сили да намалеят, защото пространствата пред нашата защита бяха по-големи и се стараехме да ги запълним.“

Христов също така заяви, че беройци ще преследват само и единствено победата в следващия си шампионатен мач при домакинството срещу Литекс. „Излизаме да победим. Всеки мач си е отделен за себе си. Няма такова нещо като вдигане и сваляне. Излизаме в Стара Загора и с подкрепата на публиката ще победим“, додаде Христов.