Изключително спорното наказание отборите да играят пред празни трибуни заради провинения на феновете, ще бъде отменено. Това обявиха ръководителите на БФС, като решението е било взето още на 2 октомври. 

Тогава е имало среща между ръководителите на Съюза, феновете и представители на футболните клубове. Ще има намаление и на глобите за използване на пиротехнически средства. Тази санкция е използвана често този сезон и води до сериозни постъпления в касата на Футболния съюз. 

"Кръглата маса даде възможност за откровен разговор между привърженици и служители на футболните клубове, представители на МВР и на БФС. Идеята на БФС за премахване на наказанието "забрана за игра пред публика" и намаляване глобите при нерегламентирано използване на пиротехнически изделия беше посрещната с одобрение", написаха от Съюза.

Все пак от БФС са обяснили на феновете, че средствата от глобите, които ежеседмично се налагат на любимите им клубове, не се ползват за издръжка на Съюза, а за аматьорския и детско-юношеския футбол. 

"Всяка седмица БФС администрира 750 футболни срещи и че парите от глобите се използват само за развитие на аматьорския детско-юношески футбол, а не за издръжка на администрацията."

"От централата беше предложено лектори да обясняват правилата на привържениците, за да се получава погрешно интерпретиране решението на реферите и нежелани реакции на стадиона. Беше подчертана и ролята на превенцията от страна на ръководствата на футболните клубове и необходимостта от техни срещи с привържениците", написаха още от БФС.