Кливланд е съвсем близо до класиране за финала в Националната баскетболна асоциация. Отборът на Кавалиърс надигра трудно със 114:111 у дома след продължение срещу Атланта и вече води в серията от Източната конференция с 3:0 победи.

Леброн Джеймс пропусна първите си 10 изстрела в двубоя, но завърши с 37 точки, 18 борби и 13 асистенции за Кливланд. Точно 36.4 секунди преди края на четвъртия период Джеймс вкара тройка и даде аванс от една точка в полза на домакините. Те играха без контузения в коляното участник в мача на звездите Кайри Ървинг.

Матю Делаведова и Джей Ар Смит добавиха още по 17 точки за ценния успех в полза на Кавалиърс. Отборът не е играл на финал в НБА от 2007 година насам. Джеф Тийг беше най-резултатен за Атланта с 30 точки, а съотборникът му Пол Милсап вкара 22 точки.

Гостите изоставаха с 10 точки в четвъртата част и след това показаха воля за победа, но в допълнителния период не успяха да се справят с точните стрелби на звездата Леброн Джеймс. Мач номер 4 от серията между двата отбора е във вторник вечерта./БТА