САЩ се наложи над Пуерто Рико със 112:86 в последната си контролна среща на американска земя. В Ню Йорк, пред погледа на куп знаменитости, сред които и тенисистът Анди Мъри, Майк Кжижевски и щабът му имаха възможност да изберат своите 12, които да заведат в Испания на Световното първенство.

Първото полувреме и голяма част от третата част бяха равностойни, но в заключителните 15-тина минути от двубоя атлетизмът и точната ръка на американците им донесе успеха.

И по време на двубоя се откроиха страхотните стрелци на отбора на САЩ, и дори Кжижевски не скри възхищението си, като коментира, че това е най-добрият отбор по отношение на стрелба, който е събирал в националния през годините.

Добрата новина за щаба бе и завръщането на Дерик Роуз, който пропусна предишната контрола, с Доминиканската република, както и няколко тренировки, за да даде почивка на оперираните си колене. Роуз все пак остана резерва в "Медисън Скуеър Гардън", и игра само 14 минути.

Титулярен гард на САЩ бе Кайри Ървинг, който завърши с 11 точки и 6 асистенции.

Най-резултатен бе Стеф Къри с 20 точки, по 13 точки реализираха за САЩ Руди Гей и Джеймс Хардън, а двуцифрен актив записаха и Антъни Дейвис, Кенет Фарид и Клей Томпсън.

Звездните гардове на Пуерто Рико - Джей Джей Бареа и Карлос Аройо отбелязаха съответно по 16 и 15 точки.

Пуерториканците си бяха обявили състава още преди да тръгнат за САЩ, като преди проверката с американците те изиграха и доста контроли в Европа.