Американският национален отбор по баскетбол изигра първата си контрола, преди Световното първенство в Испания.

Всъщност, двубоят се игра между състава на САЩ, като 19-те баскетболисти на Майк Кжижевски бяха разделени на два отбора - "Бели" и "Сини". Кжижевски гледаше отстрани заедно с Джери Коланджело, докато отборите бяха водени съответно от Том Тибъдо и Монти Уилямс.

Мачът бе прекратен в самото начало на последната част, заради тежката контузия на Пол Джордж, който счупи крака си. В това време, 30 секунди след старта на четвъртината, "Белите" водеха с 81:71.

"Сините" изоставаха през по-голяма част от двубоя, като Джеймс Хардън и ДеМаркъс Къзънс бяха най-полезни за "Белите" до прекратяването.

Деймиън Лилард вкара тройка от задно поле със сирената за край на първото полувреме, а мачът бе наситен с ефектни забивки и изпълнения. Дерик Роуз отново показа, вече в игра, че се намира в отлично състояние, след като не игра през почти целия минал сезон заради контузия.

На полувремето близо 200 военнослужещи положиха своята клетва в залата, като част от кампанията на американския национален отбор Hoops for Troops.

След края на приятелската среща в Лас Вегас, никой от баскетболистите или щаба на САЩ не мислеше за мача, а всички разговори се въртяха само около състоянието на Пол Джордж.

Звездата на Индиана бе опериран моментално от счупването в десния си крак, и след три дни ще бъде изписан от болницата, за да продължи възстановяването си.

Междувременно за националния тим на САЩ предстои почивка, преди на 14 и 15 август отборът да продължи подготовка за Мондиала в Чикаго.