Баскетболистите на САЩ посетиха една от най-известните базите на военнослужещите Уест Пойнт като част от програмата за сътрудничество Hoops for Troops.

Възпитаниците на Майк Кжижевски пристигнаха в академията в голям автобус и бяха посрещнати от група екзалтирани фенове.

Звездите на олимпийския и световен шампион отделиха подобаващо време на своите почитатели, а след това изиграха демонстративен мач с военнослужещите. Срещата се оказа повече от вълнуваща и добра контрола за състава на Майк Кжижевски, а един от най-добрите гардове на Националната баскетболна асоциация Кайри Ървинг буквално бе засрамен от военнослужещата Бриджит Райън.

След проверката треньорът на САЩ обясни: „Имаме по-различен отбор в сравнение с този от Истанбул, от последните Олимпийски игри в Лондон. Но не бива да се притесняваме. Аз не мисля върху играчите, които не са с нас. Единственото, за което трябва да се притеснявате, е това как ще използвам момчетата, които имам на разположение“.

На свой ред, един от баскетболистите на тима Стефан Къри обяви, че „очакванията към него и колегите му при всички случаи ще бъдат високи“.

Тази нощ САЩ ще изиграе контрола с Доминиканската република. В програмата на състава е залегнала още проверка с Пурто Рико, а също така и участие в приятелски турнир на Канарските острови, където се очаква да играе и Словения. Това ще бъде последната изява на световния шампион преди Мондиала в Испания, който ще се състои в интервала от 30 август до 14 септември.