Центърът на националния отбор по волейбол Теодор Тодоров очаква с нетърпение старта на Световното първенство, на което страната ни е домакин заедно с Италия.

"Не остана! Има броени дни до световното първенство и всички очакваме с нетърпение първия ни мач срещу Финландия. Готови сме за началото, а вече какво ще стане… Дай Боже, най-хубавото", коментира състезателят.

В мача на откриването в Двореца на културата и спорта във Варна тимът ни се изправя срещу Финландия. Срещата е в неделя, 9 септември, от 20:30 часа.

„И тук и в София винаги сме играли пред пълни трибуни и очакваме феновете отново да ни помогнат. Пожелавам си да сме живи и здрави и да отидем в Италия“, добави Еър Теди.

В останалите си мачове от първата фаза „лъвовете“ излизат срещу Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.