След като стана ясно, че опитният диагонал Боян Йорданов отпада от съатава на националния отбор за световното първенство заради контузия, от щаба картотекираха Велизар Чернокожев. 212-сантиметровият волейболист ще замени 35-годишния Супер Бобо в разширения състав. Това обаче подведе всички, че той вече е част от отбора.

Всъщност Чернокожев не е провел нито една тренировка с националния отбор във Варна, където тимът воден от Пламен Константинов стартира в неделя участието си на Мондиал 2018. За място сред диагоналите ще се борят Николай Учиков, Мирослав Градинаров и Данаил Милушев. 

"За картотеката в националния отбор ми се обади мениджърът на тима Стефан Чолаков. Съобщи ми, че тъй като Боян Йорданов е контузен, аз ще бъда записан в списъка от 22-ма състезатели. Пита ме дали тренирам и аз му казах, че съм започнал подготовка с Добруджа. Каза ми да бъде готов да помогна, ако отборът има нужда от мен. Разбира се, отговорих, че ще го направя с удоволствие.", разказва пред BGvolleyball.com Велизар Чернокожев.

"След това изгледах контролите с Белгия във Варна. Там се видях със старши

треньора Пламен Константинов, който ми каза същото. Каза ми, че е преценил, че ще разчита на тези състезатели, но това не означава, че аз съм напълно вън от сметките му. После от медиите научих, че тренирам с националния отбор. Хората ме питат какво правя в Добрич и защо не съм във Варна. На няколко пъти дори чух, че трябвало да съм във Варна, но съм отказал да се явя и затова съм в Добрич. Това не съответства на истината.", добави диагоналът.

В момента Велизар Чернокожев тренира с Добруджа 07 (Добрич). Все още не е ясно дали диагоналът ще носи екипа на тима през този сезон в Суперлигата или ще продължи кариерата си в чужбина.