Финалната фаза на златния „Трофи тур“ продължава с пълна сила!

Днес най-желаният волейболен трофей ще гостува в Добрич, където точно в 18:00 ч. на площад „Свобода“ ще бъде представен лично от волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Към златната световна купа са се устремили 24 отбора, които от 9 до 30 септември ще се впуснат в здрава битка, за да излъчат следващия шампион, но преди това невероятната възможност да се докоснат до отличието имат българските фенове.

Само преди два дни над 6 хиляди жители и гости на Варна успяха да се възползват от този шанс. Именно от Морската столица стартира финалната фаза на златния „Трофи тур“, който се организира от Българската федерация по волейбол и партньора й Лидл България.

До 25 август със съдействието на общините, жителите на още няколко български града ще имат честта за лична среща със световната купа.

Ето и програмата за оставащата част от обиколката на най-желания трофей във волейбола:

17 август – Добрич

18 август – Разград

19 август - Шумен

20 август - Велико Търново

21 август - Стара Загора

22 август – Димитровград

23 август - Бургас

25 август - София

Символичното начало на тура бе дадено в София. Първият човек, който вдигна символично световната купа в „Арена Армеец“, беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

България ще изиграе мачовете си от първата фаза между 9 и 18 септември във Варна. „Лъвовете“ се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември).

Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември.

По същото време в Русе ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.