Вицепрезидентът на федерацията по волейбол Любо Ганев разкри очакванията си за предстоящото Световно първенство, на което страната ни е домакин заедно с Италия. За първи път от 1970 г. този форум се провежда у нас. Според Ганев, това е най-голямото спортно събитие за държавата ни в последните години като цяло. 

"Това е най-голямото спортно събитие, което България е приелама в последните годнии, не само във волейбола. Щастлив съм, че след като Световната федерация видя как добре се представихме с Европейското, сега ни даде Световно, което ще е домакинствано от две държави за първи път в историята", заяви Ганев в предаването "Здравей, България" по NOVA. 

"Две от първите групи са в България, другите два са в Италия. Едната група у нас е във Варна, където е и България. Другата група е в Русе. После във втората фаза отново има две групи у нас, едната ще е в София и ако сме се класирали, ще играем именно в София", добави вицепрезидентът и разкри какви са целите пред отбора и какво може да им помогне да се изпълнят. 

"Целта пред отбора е класиране сред финалните 6 отбора. Стартираме на 9 септември и след това ни продължават двубоите във Варна. Там публиката е седмият ни играч, там са най-хубавите ни мачове като национален отбор. Публиката е много топла, усеща се помощта ѝ, на играчите им порастват крила от тях."

"Българският отбор имаше някои състезатели, които отпаднднаха поради контузия, други не искаха да играят. Не е важно кой го няма, важно е кой играе. Тези момчета могат да победят всеки в нашата група. Почваме с Финландия, после с Иран, Куба, Пуерто Рико, Полша. Единият от двата отбора между нас и Полша трябва да е първи." 

"Шансовете са ни много големи заради хората в залата, заради подкрепата дори на хората пред екраните. Сигурен съм, че момчетата усещат този интерес и това ще им помогне", завърши легендата на българския волейбол.