Вицепрезидентът на родната волейболна федерация Любомир Ганев сподели, че шефовете в родния волейбол застават плътно зад решенията на селекционера Пламен Константинов. Отговорът дойде пред Дарик радио, след като наставникът на „лъвовете” освободи Владислав Иванов – Лимона от представителния тим.

„Българската федерация по волейбол сме избрали треньорски щаб, на който му е гласувано доверие. Хората там знаят как да водят подготовката и да взимат решенията. Ние сме казали неведнъж, че искаме в националния тим да има можещи и желаещи играчи. Щом някой не иска, то той няма какво да прави там, тъй като демотивира другите”, бяха първите думи на Любо Ганев пред Спортно шоу Гонг.

„Няма да взимаме страна, тъй като никога не сме се месили в избора какъв да бъде състава. Факт е, че ние одобряваме повиканите, но решението кои да са тук го взимат треньорите. Преди малко се видях с Пламен и му казах да прави, каквото трябва. Ние, като федерация, сме зад него. Ще играят тези, които искат и съм сигурен, че избраните момчета са способни да победят всеки един отбор на Мондиала”, продължи Ганев.

„Искам да излязат и да се раздадат. Да оставят душата и сърцето на игрището. Ние ръководителите правим така, че да са максимално подсигурени. Подготвили сме сериозно рекламиране на предстоящия турнир. София, Варна и Русе са облепени с билобрди за Световното първенство. Направихме видеоклипове, които да показват състезателите. Каквото можем да направим сме го сторили”.

„Разбира се, че подкрепяме Пламен и най-естествено е да го подкрепим. Той е този, който знае дали има проблеми в отбора и как да бъдат решени. Нашата цел е да му подсигурим всичко, за да работим спокойно”.

„Не знам какво ще става след селекционните промени в тима. Важно е тези, които останат да покажат, че играят за България и родината до самия край. На последно място се състезават за треньорите и федерацията. Зная, че всички са напълно мотивирани. Това е златният им шанс да се докажат пред родна публика. Аз съм си говорил лично с всички. Сега отново ще бъдем три-четири дена преди шампионата заедно”, добави Ганев пред Дарик радио.

„Изгледах първата контрола с Русия във Варна, а другите проверки – не, тъй като имах ангажименти покрай организацията на Световното в Швейцария. Аз съм винаги оптимист и дори с този отбор, тъй като имаме сериозна липса на състезатели, но вярвам, че ще победим всеки, срещу който се изправим. Побеждавали сме ги и с по-слаби отбори. Важна е първата фаза. Апелирам залата да е пълна, тъй като публиката е седмият играч на нашия отбор. Варненската публика е една от най-топлите, където съм виждал”, завърши Любомир Ганев ексклузивно пред Дарик радио.