Един от фаворитите на Световното първенство по волейбол Сърбия постигна важна победа над бойкия тим на Австралия в първата групова фаза. "Плавите" надделяха с 3:1 и гледат уверено към втората групова част на турнира. 

Западните ни съседи поведоха с 2:0 след два трудно взети гейма, но "кенгурата" намалиха в третата част и показаха, че няма да се предадат. В четвъртата част обаче европейците пречупиха съперника си и след 25:17 завоюваха победа с три точки. 

Първият гейм се движеше равностойно и дори с леко предимство за австралийците. Те поведоха с 22:20 и бяха на прага на победата в него, но тогава сърбите се вдигнаха и реализираха пет точки срещу само една на съперника, за да сътворят грандиозен обрат. 

Във втората част отново резултатът се движеше точка за точка, но този път с лека преднина за сърбите. Те успяха да я поддържат до самия край, за да вземат гейма при 25:23 и да поведат с 2:0. 

В третата част обаче австралийците не се примириха с ролята да са близо до успеха, но да не го вземат. Те дръпнаха в началото и в един момент дръпнаха с 5 точки при 18:13. Авансът им беше намален до 21:23, но те удържаха напора на "плавите" и след 25:22 в своя полза намалиха на 1:2. 

Но силите им стигнаха до тук. В последната част европейският тим беше господар и с мощни разигравания затвори гейма при 25:17, с което си заслужи и пълните три точки от този мач. Така в актива си западните ни съседи вече имат 6, докато австралийците остават с 3.