Отборът на Русия загуби първия си гейм на Световното пъревенство по волейбол в Полша, но въпреки това продължи стопроцентовата си серия. Срещу Мексико момчетата на Андрей Воронков загубиха първия гейм, но спечелиха повече от убедително следващите три – 21:25, 25:20, 25:14, 25:17 – и така остават начело в група С с 9 точки, с две повече от родните национали.

„Сборная“ до голяма степен бе изненадана от силната игра на Даниел Варгас, който приключи срещата с най-много точки от всички на полето – 20. Дванадесет добави и неговият съотборник Карлос Гера, ала руснаците бързо се отърсиха от загубата на първия гейм.

Страхотната работа на блокада ограничи до минимум мексиканците при атаките край мрежата, което се оказа и голямата разлика в срещата. Русия безпроблемно затвори третия и четвъртия гейм, като във всеки от тях остави противника далеч от кота 20 точки.

За братушките най-резултатни бяха Сергей Савин с 18 точки и Павел Мороз с 15.

В другия мач от деня Бразилия очаквано срази Финландия с 3:0 (27:25, 25:21, 26:24) и така оглавява група B с 9 точки и геймово съотношение 9:0.