България победи Египет с 3:0 в последната си открита контрола преди старта на световното първенство. Утре двата отбора ще изиграят отново среща, която обаче е закрита.

Пламен Константинов започна срещата с Георги Сеганов, Тодор Скримов, Николай Учиков, Виктор Йосифов, Валентин Братоев, Николай Николов и либеро Теодор Салпаров.

Националите започнаха по-добре първата част и поведоха с 5:2, но допуснаха гостите за изравнят при 5:5. Последваха две равенства, след които България отново поведе с 3 точки.

В края на първата част с отлична серия от 4 точки националите затвориха първата част с 25:18. През втория гейм отново българите стартираха по-добре и поведоха. В средата на частта те имаха четири точки аванс при 18:14, но позволиха на Египет да изравни при 20:20. Последваха четири изравнявания на резултата, но след две грешки на египетския тим България успя да вземе втората част с 26:24. След равенство в началото на третата част националите успяха да поведат в резултата с 2 точки при 4:2, а в последствие и 3 точки при 8:5.

България успя да поведе с 6 точки при 17:11, след два отлично изпълнени начални удари на Николай Пенчев. До края на третата част домакините нямаха проблеми и я спечелиха с 25:19 и съответно мача с 3:0.

По решение на щабовете двата отбора ще играят допълнително.

България стартира участието си на световното първенство, но което е домакин заедно с Италия, в неделя /9 септември/ от 20.30 часа, като първи съперник на националите ни в зала "Конгресна" във Варна ще бъде тимът на Финландия./БТА