Над 1000 души в Добрич успяха да се докоснат до златната световна купа, с която на 30 септември ще бъде коронован следващият шампион на планетата по волейбол! Трофеят беше представен лично от волейболната легенда и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

Именитият волейболист участва в специална игра с въпроси към публиката, а за най-подготвените имаше и специална награда - билет за двубой на българския национален отбор от първата фаза на световното първенство в Двореца на културата и спорта във Варна.

Снимка за спомен със световната купа си направи и кметът на Добрич Йордан Йорданов, както и волейболистите от мъжкия отбор на Добруджа 07.

източник: volleyball.bg

„За мен този интерес към световната купа във всеки град е напълно нормален. Затова от Българската федерация по волейбол и партньорът ни Лидл България решихме да направим този „Трофи Тур“ не само в градовете-домакини Варна, Русе и София. Целта ни е гражданите и посетителите да разберат, че от 9 до 18 септември българският отбор играе във Варна, след което продължава участието си в София. Най-важното е да напълним залите, защото знаете, че когато играем пред собствена публика и пълни трибуни отборът е със съвсем друго самочувствие и дава наистина максимума от себе си. Пожелавам на момчетата преди всичко да са здрави и да направят добри мачове“, заяви Любо Ганев.

Финалната фаза на златния „Трофи Тур“ продължава с пълна сила и днес (18 август)! Следващата спирка е Разград, където точно в 18:00 ч. трофеят ще бъде изложен на площад „Момина чешма“ пред Общински културен център. 

Обиколката на най-желания трофей във волейбола се организира от Българската федерация по волейбол и партньора й Лидл България. До 25 август със съдействието на общините, жителите на още няколко български града ще имат честта за лична среща със световната купа. 

Ето и цялата програма за финалната част от обиколката на най-желания трофей във волейбола:

15 август – Варна
17 август – Добрич 
18 АВГУСТ – РАЗГРАД, ПЛОЩАД „МОМИНА ЧЕШМА“ ПРЕД ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР, 18:00 Ч. 
19 август - Шумен 
20 август - Велико Търново 
21 август - Стара Загора
22 август – Димитровград 
23 август - Бургас 
25 август - София

Символичното начало на тура бе дадено в София. Първият човек, който вдигна символично световната купа в „Арена Армеец“, беше единственият българин, приет във волейболната Зала на славата – Димитър Златанов.

Билети за Световното първенство по волейбол могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim, която включва бензиностанции ОМВ, Технополис, Office 1 Superstore, книжарници Orange, Български пощи, билетен център НДК, билетна каса при Двореца на културата и спорта, гр. Варна и на билетна каса при „Арена Армеец“, гр. София, на www.eventim.bg, както и от официалната страница на първенството: italy-bulgaria2018.fivb.com.