Диагоналът Боян Йорданов, който ще облече екипа на волейболния Левски сподели, че вече е готов за игра след като е имал ползотворна почивка. По повод националния тим Йорданов сподели, че към момента смята дните си в държавния състав за приключили.

„Тук сме, за да помогнем на Левски с каквото можем и да спасим отбора. Последният ми мач в България е през 2006-а година срещу ЦСКА. Няма някакъв особено потискащ момент, тъй като последната година в чужбина не беше особено приятна, така че имах нужда малко да си почина. Сега желанието ми за игра отново е налице. Ако излезе нещо интересно за чужбина, ще му мисля тогава. Отворен съм към всякакви оферти, но засега съм тук“, коментира Боян Йорданов пред Нова телевизия.

„Не очаквах да завършим така квалификацията. В крайна сметка станалото е станало. Трябва да се гледа напред. Все пак има Световно първенство през 2018-а година, когато сме домакини и трябва да се търси силно представяне там и да се печелят медали. Смятах, че ще се представим по по-различен начин на тази квалификация и мислех, че ще отидем поне на полуфинал. Бях оптимист докрай. Пак ще продължа да бъда оптимист. С правилната организация и планиране ще успее нашият волейбол да се задържи между най-силните“, заяви още Йорданов.

По повод събитията около националния тим Боян Йорданов сподели: „Какво значи подмладяване. Все пак виждате какво става в световен мащаб. Има можещи и неможещи. Не съм чул Владо и Андрей да се отказват тотално. Колкото за себе си, първо искам да съм здрав, а по-нататък ще видим. При положение, че има една промяна, ако се търси подмладяване, нямам място там. А и в крайна сметка със сигурност ще има нови лица и нови играчи. Зависи от много неща. Исках да си почина. Мисля, че дните ми в националния отбор са приключили. Исках да се разделя по по-различен начин, да изиграя мач пред българска публика с националната фланелка. Бенефисът е за звезди. Не мечтая за бенефис. Не съм тръгнал да се отказвам. Тепърва имам да постигам още.“