В рамките на първите 16 часа на територията на Полша след настаняването си в хотела волейболистите на ЦСКА проведоха две тренировки. Снощи от 21 часа бе първото занимание, а днес – от 12:30. Довечера предстой и вечерната тренировка от 20:00, като преди това има и видеоразбор. А междувременно имат и леко раздвижване по стълбището. В луксозния си хотел, играчите качват два етажа по ситните стълби по няколко пъти на ден.
За разлика от ЦСКА, съставът от Жежов има само една тренировка днес. Букмейкърите пък посочиха очаквано за абсолютен фаворит поляците, които се нуждаят от 2 гейма в своя полза, за да преминат в следващата фаза на Шампионската лига.След първото по-леко занимание за усещане на залата, българите отново заложиха на усъвършенстване на техническите елементи. Едно от упражнения познато като „тенис” донесе доста емоции. От едната страна на мрежата застанаха разпределителя Николай Иванов, посрещачите Ивайло Стефанов, Бойко Бонев и Владислав Александров, двамата играчи на поста либеро Даниел Пеев и Антон Василев, а от другата центровете Николай Николов, Теодор Тодоров и Стоян Самунев, диагонала Филип Майо, както и посрещачът Емилиян Мирчев и Георги Манчев. Любопитното е, че в разиграванията по-добро посрещане показа групичката на центровете.
На финала треньорът Александър Попов пусна по-опитните играчи и остана за последни упражнения с младите си избраници.По време на заниманието кипеше усилено почистване на залата, като след разгръщането на подвижните трибуни бяха събрани боклуците, а домакините и разпънаха огромните си рекламни пана в зала „Подпромие”. В многофункционалното съоръжение след няколко месеца предстои и концерт на Deep Purple.
ЦСКА може да се похвали и с обилно меню. Волейболистите със сигурност няма да останат гладни на полска земя, като типичните полски ястия са по избор на игралите тук Николай Иванов и Ивайло Стефанов. След свински джолан с розмарин, те се нагостиха с обилна закуска, а после минаха на традиционна супа с наденички, яйца и кисели краставички, както и месо с гъби. Като това е само част от менюто.
Коментирай