Басът си е бас, дори и когато си един от най-добрите тенисисти и току-що си се класирал за четвътия кръг на Мастърса в Индиън Уелс.

След като победи Стив Джонсън в неделя, Денис Шаповалов обеща на интервюиращата го на корта Блеър Хенли, че ако отново победи в следващия си мач, ще рапира за феновете. Причината е интересът на канадеца в рапа и това, че самият той дори записа рап песен. Шаповалов призна, че това му позволява да релаксира и да се освободи от напрежениет, което съпътства тенисът на най-високо ниво.

Е, явно рапър помага наистина, защото във вторник Шаповалов успя да победи №11 в света Марин Чилич и да достигне до четвъртия кръг. А Хенли логично поиска тенисистът да изпълни обещанието си. "Определено не съм готов, но ще пробвам".

Младокът имаше няколко фалстарта, но в крайна сметка се бе подготвил със специален текст и с помощта на телефона се справи с рапирането. Публиката одобри изпълнението, но не и Ник Кириос, който се позабавлява със своя добър приятел. "Колкото и да си страхотен и ще бъдеш адски добър дълги години, това беше тежко за гледане, човече".

"Беше забавно. Просто малко забавление", сподели Шаповалов на пресконференцията след това. "Нямам против да рапирам, но просто, не беше лесно след мача да намеря мислите си, да намеря текста. Спомням си, че говорихме след моя мач от втори кръг и  подготвих нещо в случай, че победя днес. Отне ми 2-3 минути."