Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си в Турнира на шампионките Garanti Koza с пoражение от Карла Суарес Наваро.

Ето какво каза тя в интервю пред сайта на турнира sofia-tennis.bg.

- До колко ти повлияха двата изпуснати сетбола в първия сет?
- Никога не е добре когато пропуснеш два сетбола. Явно са ми повлияли, след като резултатът във втория сет беше такъв. Аз продължих да се боря, но Карла заигра съвсем различно и спря да допуска каквито и да е грешки.  Сякаш и порастнаха криле от моите изпуснати възможности, което в тениса се случва често.
 
- Каква е оценката ти за годината?
- Определено добра година. Много съм доволна и от постиженията си и от играта си. Направих страхотни мачове срещу страхотни съперници. И краят на годината не беше лош за мен с два четвъртфинала. Много съм доволна. 
 
- На какво се дължи добрата ти година и какво още трябва да подобряваш?
- Разбира се, че има какво да подобрявам. Аз работих много извън сезона и явно даде добър резултат. Ще продължавам по същия начин. Знам върху какво да работя и се чувствам мотивирана да го направя. Сега обаче искам няколко седмици да бъда настрана от тениса и да си почина добре. Най-вероятно ще зпаочна следващия сезон с турнирите в Бризбън, Сидни и Аустрелиън оупън.