Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на Турнира на шампионките в София с трета поредна загуба в груповата фаза. Пловдивчанката падна и от Карла Суарес Наваро. 

Испанката надделя със 7:6, 6:1 и се класира на полуфиналите на надпреварата. Българката пък приключва участието си в зала "Арена Армеец" дори без спечелен сет. 

Цвети имаше шанс да триумфира с първия си сет в турнира в първата част срещу Суарес Наваро. Той беше изпълнен с редица обрати, а нашето момиче пропиля два сетбола. Ако беше взела някой от тях, съперничката ѝ изхвърчаше от турнира. 

Пиронкова поведе с пробив за 3:1, но след отпускане в средата на частта тя допусна испанката не само да го върне, но да вземе още един и да го затвърди впоследствие, за да поведе с 5:3. 

Пловдивчанката обаче се върна в мача с нов пробив, взе после и собственото си подаване, а след поредния обрат доведе нещата до 6:5. В 12-ия гейм нашето момиче имаше два сетбола, но ги пропиля и се стигна до тайбрек. 

В него Суарес Наваро беше безкомпромисна и го спечели със 7:2. А във втория сет тя дръпна с 5:0, даде само един гейм на Цвети и го затвори при 6:1, за да се класира за полуфиналите. От тази група напред продължава и германката Андреа Петкович, а заедно с Пиронкова отпадна Доминика Цибулкова.