Повторение на миналогодишния финал на Мастърса в Мадрид ще гледаме утре. Арина Сабаленка ще се изправи отново срещу Ига Швьонтек в опит да защити титлата си. Тенисистката от Беларус обаче стигна изключително трудно до финала след страхотна битка с играещата за Казахстан - Елена Рибакина. Сабаленка спечели след 1:6, 7:5, 7:6 в мач, продължил 2 часа и половина.
 
В първия сет тя изглеждаше безпомощна срещу страхотната игра на световната №4 Рибакина. След само 25 минути тенисистката от Казахстан отнесе беларуската си съперничка с 6:1, а Сабаленка се оттегли на паузата между сетовете и потърси вдъхновение. То дойде във втория сет, но след невероятна драма.
 
Рибакина проби първа, но при 3:4 Арина върна пробива. За да дойде моментален нов такъв и Елена да сервира за мача. При 30-30 нещата бяха критични за шампионката, но тя успя да пробие и да изравни за 5:5, а след това да нанесе нов удар при 6:5, за да изравни в сетовете. Световната №2 удържа подаването си при 5:5 в третата част, а след това спечели тайбрека със 7:5 и затвори мача.
След двубоя Сабаленка обясни как е стигнала до обрата.

„Честно казано, ако не беше подкрепата от трибуните, вероятно щях да напусна този корт, губейки с 1:6, 1:6 и да бъда много тъжна. В средата на втория сет обаче чух някой да крещи „Искаме да те видим отново в събота“. Това наистина ме мотивира в този момент, почувствах, че трябва да дам всичко от себе си. Направих го и успях, а сега съм най-щастливият човек в света", откровена бе Сабаленка след мача.