""""Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в елита на Премиър лийг,""".
Не е ли обратното, т.е. на теория да подпечати, но не и на практика. Как може на практика да си подпечатал след като теоретично е възможно да изпаднеш. Що за глупост.
Убедих се, че Левски е най-обичаният отбор в БГ. Не помня друг да са го любили с такава страст в толкова поредни мачове.
@Moderator Абе ти да не си от ПП или от РСМ. Държиш си на опорката и това е. АЗ НЕ СПОРЯ С ТЕБ, дали ги третират като ненаследник и друг отбор. Ако е така и явно е така, значи не дължат нищо на тоя.
@Moderator Какво алиби търся, бе-ти четеш ли въобще. Просто казвам, че ако това ЦСКА не е правоприемник на другото значи не дължи нищо. Ако пък се приеме, че дължи значи настоящото се свързва с предното и не е като да нямат нищо общо. Това е като Първат, Втората и Третата Българска държава. Престават да съществуват, няма ги, но пак се възраждат и пак си е България с българите. Не е нещо друго. И все си е на българите. Та в този смисъл и сегашното ЦСКА си е ЦСКА на феновете, хорлата около отбора и т.н. Само от юридическа гледна точка може да не се приеме, че старото е праводател на новото. Нали левскарите казваха, че отбора е там, където са феновете. Или това само за Левски важи. В началото може и да са били преименуван Литекс, но това отдавна не е така, защото всички играчи се смениха, ръководства, треньори, легенди, които все са около тая емблема.
Според феновете на един друг отбор сегашното ЦСКА не е наследник или правоприемник на автентичното, а само носи същото име и има същото седалище, т.е. друго юридическо лице, които просто е сменило името си, за да бъде припознато. Ако това е така, сегашното ЦСКА не дължи нищо на този играч. Ако обаче се приеме, че дължи, значи и централата признава, че сегашното ЦСКА е приодължение и в юридическия смисъл на предишното.
Да нямаш ти един удар ВЪВ вратата за цял мач, на фона на ударите от съперника /да не говорим и чистите голови положения/ е достатъчно показателно какво ти е било нивото в тая среща. Аз поне такова нещо не помня да съм виждал от Левски. Та каквито и аргументи да се вадят, това е повече от показателно и автентично. Чист късмет си беше даже, както и пропуски, та нещата да бяха станали позорни.
@Kasablanca Ако имаше държава и спрямо Левски бе подходено по същия начин, отдавна да бяхте споделили тази съдба. А не да ви разсрочват, просрочват и т.н. само и само някак да се измъкнете. Та някои да не се оплакват от държавата, как навремето им пречила. Всъщност наясно ли сте, че Левски е взимал два пъти по-често титли през комунизма сравнено с преди това. Вижте статистиката, колко първенства са изиграни преди комунизма и средно колко титли е имал Левски на година и после сравнене с периода до 1990 г. Да не говорим, че Славия е бил по-титолувания отбор, т.е. и преди комунизма не сте били първи.
Чорбар съм, ама някак има усещането, че Гонзо ще е победителят.
Да не хване пътя към Рияд и около, с аргумента по-спокойни старини и работа с по-малък клуб, от който не се изисква и очаква чак толкова много. Той, барабар с другите от щаба които фъскат и те.
Не ме интересува.
Всеки ден статия за Везенков. Кой какво казал, кой как го попарил, кой какво намекнал, кой макар една запетая да е казал и бам статия. хайде стига вече, НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ тези детайли.
@Mincho_Praznikov Все пак този клуб има някакви активи и придобивайки мажоритарен дял слагаш ръка върху тях. Нищо, че според някои са били само хартия даваща да се цаниш де юре мажоритарен собственик. И не съм фен на Левски, не знам как не си пролича от казаното от мен в предното мнение. Одеве влязох в регистрите на Агенцията по вписванията, то не са сдружения, то не е чудо. Та такива фенове, та онакива за Левски и т.н. Сигурно и другите имат де, не съм гледал.
Какво значи да им прехвърлел акциите. Тези акции струват милиони, ще ги платят ли тези дето ги искат или „спонсорите“ ще ги платят, които се очаквало да инвестират. Божков милиони е набил, за да купи клуба, плащал е заплати и т.н. Това как и с каква уговорка ги е дал на Сираков, какво общо има. ФК Левски е търговско дружество, както всички такива и не е нищо по-различно, т.е. подчинено е на едни и същи правила. Нали такива мантри говореха левскарите, когато ЦСКА бе пред фалит. Та като искат акциите, да ги плащат. Да си търсят пари от дето щат. Иначе какво-дадени са едни милиони за клуба, за да съществува и сега да бъдат опростени. Що за наглост и безобразие.
Някой хора си мислят наивно, че ей така се управлява футболен клуб. Нали всичко е с пари-от заплати на футбалерите, до чистачката на сградата на стадиона. Всеки месец, стотици хиляди и милиони може би трябват. И ти като си акционер, на теб ще се падне да ги мислиш тези неща. Самоиздържане, карти на фенове, значки, шалчета, спонсорство……..пълни простотии и небивалици. Наливане, наливане, наливане трябва. От къде, кой ще дава при положение, че клуба не е негов. То не, че Наско дава, ама е по-футболен човек. Да не говорим, че си и длъжник за милиони.
Поредният мръсник или действащ от името на други мръсници. Няма спасение за държавата и нацията, това е. Да те спъне, да те прецака, да спечели по подъл начин
Хайде да не пресоляваме манджата и да гледаме реално. Падаме у дома от последния в групата, но е голяма трагедия да паднем като гост от отбор, който е водач в своята.
Ама токъв медец. Отдавна не помня подобна наслада. Трагични жалкари,унижението е пълно, два от головете бяха направо подигравка.
И къде е канонадата. Защо пускате такива заглавия, та човек да се подлъже и да влезне да ви чете статията. Масова практика стана това, но същевременно не подобава на сайт като този да я използва. Нищо няма на клипа. повече няма да ви чета.
Аз не мога да разбера какво толкова предлага тоя човек, та такива млади и готини момичета да го харесват. На всичкото отгоре парясван колко ли път, деца от няколко жени, вече остарял. Чука ли добре /ама то това за да го разбереш, трябва да си му пуснала/
@free0909 Това към мен ли е?
Не съм упоменавал титли и наследства. Казах само, че отбора не е само някакво вписване в ТР. Почи всички бивши величия и спортни фигури на ЦСКА са обединени около настоящия отбор, фенове, традиции и т.н. То това е един клуб. ОК, дори да се приеме, че от правна гледна точка няма как да наследяваш титли. Но пък си има друг аргумент - цесекарските фенове са подкрепяли отбор, който е имал 31 титли. Сега същите тези фенове подкрепят отбор със същите традиции. И да кажем когато вземе още една титла, изводът е, че феновете ще са подкрепяли отбор, който се е казвал ЦСКА и през това време на подкрепяне тези фенове са били свидетели на спечелването на 32 титли от отбора, който те са подкрепяли :-))))))))))
@sabale Ловеч бяха при създаването си, т.е. изначалното преименуване и промяна на седалището си. Един отбор не е само промени в търговски регистър, а това са фенове, хора с традиции за този отбор и т.н. Та това още година след това си е ЦСКА отвсякъде. Както Първа, Втора и Трета Българска държава. Различни правни образувания във времето, но все създадени от българи, на чиято територия живеят българи. Та така и с ЦСКА-привърженици, фенове, традиции, стадион и всичко. ТОЧКА!
NEBETO, ЧЕТИ СЕГА МНОГО ВНИМАТЕЛНО. Първо вие левскарите /ако си от Левски/ най-много раздухвахте тезата, че отборът е там, където са феновете. Ок, юридически може и да не е наследник, ама тоя клуб не е Литекс отдавна. Нови лица, нови футболисти, нови треньори и т.н. Всички са около каузата ЦСКА, тъй като това не е просто някакво дружество, а идея, ценност традиция. За примерв ще ти дам родината ни. След Първото българско царство държавата пада под византийска власт........след това се създава Второто българско царство-не е ли и от България, макар да не е пряк наследник на първото в чисто юридическия смисъл, защото съществуването на Първото е прекратено. Така е и след падането под ОСманска власт и Освобождението след това-пак сме си България, не нещо друго. Сътворено от нация, идеи, ценности, народ. По същия начин е и ЦСКА-фенове, идеи ценности, които ги обединяват. Та това си е ЦСКА на 100%, макар да не може юридически да наследи титлите на предшественика си.
Не знам какво прави държавата за спорта, ама де що имаше супеер изградени бази, всичко е руина. Ок, било руина преди да дойдат те на власт. Ок, може и да не вижда обикновения човек какво и къде се дава, НООООО:
България е единствената държава в ЕС, а да не кажа и в Европа, на която националния стадион е тип 60-те години на 20 ти век. Няма друг такъв без козирка по цялата му обиколка. Това е срамно, това те кара да се комплексираш, когато чужди запалянковци дойдат да гледат мач на техния отбор. Защото какъвто национален стадион, такава и държавата-явно такива асоциации правят. Пък ние да си говорим каквото искаме-Левски е казал: по делата им ще ги познаете. Ей ги делата, виждат се и ни опозоряват пред света.
"Боя на века"......бухахаха.....абе още 1/5 от столетието не е минало. Знаете ли колко по-силни, брутални и талантливи боксьори ще има. Много няма да го видим сигурно, ама стига с тез изхвърляния.
@Кашчей И аз не видях, освен да е бил при ппедните пасове.
free0909, не съм запознат с правилника на УЕФА, може и да няма разлика, ама може и да е възможно, когато има международен елемент да можеш да отнесеш спора до УЕФА, а ако няма такъв, разпоредбите да са, че следва да си търсиш правата от съда в съответната държава, ако и двете страни по спора са си местни. Не знам така ли е, но не е невъзможно.
Хохо, неизгодно било за Левски, че не могли да го третират по бг законодателството, т.е. пари нанай, като се има предвид каква е мудна нашата съдебна система и дали на съда няма да се окаже натиск, та Хубчев да лапа мухите. Ама той не е тъп и понеже знае как са нещата тук си се е подсигурил. С две думи, как смее този наглец да подписва с немски паспорт, та да не можем да не му платим.
Мерките ще са подаване на молба до Софийски градски съд за откриване на производство за несъстоятелност :-)
Абе едно е да вземеш или да спонсорираш на чисто някой клуб-или хайде, с някое и друго задължение, а съвсем различно е клуб с такива дългове и такава необходима издръжка. Каквато и любов да имаш към сините, все пак никой не е луд да хвърли милионите си ей така. И то само за да покрие текущите задължения. Ами издръжката после, колко време трябва да мине, та клубът да е на печалба и то такава, че поне да си върнеш парите. Дори и да не спечелиш и да си кажеш: абе много обичам отбора, помогнах и не съм на загуба или пък е минимална. Лошото е, че и тези които ще налеят, само след някоя и друга година феновете ще им скочат, ако нещата не вървят, ще искат оставки, смяна на собственост и т.н. Дори сега нещо да се налее, за в бъдеще какво правим. Задълженията са много.
Бат СТЕфЧО. Първо не знаеш, дали пък лотарията не е прехвърлила вземането си. Ама и да не е, фирмата която е упражнявала дейността може да не е закрита. Национална лотария е бранд, фирмата може да е друга.
  • 1