Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп шокира футболния свят тази сутрин, като обяви, че в края на сезона напуска клуба. Германският специалист направи това в интервю за официалния сайт на „червените”.

Като основна причина за решението си, той изтъкна натрупаната умора. В изказването си Клоп посочи, че решението е било взето през ноември.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Клоп пое Ливърпул на 8 октомври 2015 година и в следващите повече от осем години донесе огромни успехи на клуба, включително седем трофея - дългоочакваната титла на Англия, Шампионската лига, ФА Къп, Купата на лигата, Къмюнити Шийлд, Световното клубно първенство и Суперкупата на Европа.

"Разбирам, че това е шок за много хора в този момент, но мога да се опитам да обясня. Абсолютно обичам всичко, свързано с този клуб, обичам града, обичам нашите фенове, обичам отбора, обичам щаба. Но съм убеден, че трябва да взема това решение. Истината е, че ми свършва енергията. В момента съм добре, но знаех, че някога ще дойде този момент. Знам, че не мога да правя това отново и отново, и отново, и отново. След всички тези години и всичко, което преживяхме заедно, ви дължа истината ", сподели 56-годишният Клоп.

Ливърпул все още е в битката за всички трофеи през настоящата кампания и към момента е лидер в класирането на Висшата лига.

Асистентите на Клоп Пепин Линдерс и Петер Кравиц, както и отговорника за развитието на играчите Витор Матос също ще се разделят с мърсисайдци.