Държавата направи много за варненци през последните години. Това отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който посети новото рибарско пристанище в кв. "Аспарухово" във Варна.

"Всичко това се прави в условията на пандемия - стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват", заяви премиерът, който посети новия спортен комплекс в кв. "Владислав Варненчик" във Варна.

Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица.

В новия спортен комплекс в район "Владислав Варненчик" е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона.

Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  - на ул. "Студентска" и в кв. "Виница".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.