Лудогорец претърпя изключително тежко поражение с 1:7 в гостуването си на Нордселанд във втори мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. За "орлите" точен бе Оливие Вердон от дузпа, а за датския тим се разписаха Ибрахим Осман, Маркус Ингвартсен от дузпа, Йепе Цверков, Кристиан Расмусен, Бенямин Нигрен вкара два гола, а Сон си отбеляза автогол. Лудогорец не бе съсредоточен и допусна изключително голям брой неточност в дефанзивен план, като персоналните грешки на играчите бяха много. 

Тимът сякаш не бе достатъчно стабилен ментално на терена, което доведе и до много попадения на датския тим, който нямаше никакво намерение да спира да бележи. Лудогорец остава 3-и в групата с актив от 3 точки, докато Нордселанд е втори също с 3 пункта на сметката си, но с победа в директния сблъсък между тези два тима.

start-photo.bg
75 снимки

Още във втората минута след центриране от корнер Руан Секо игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Маркус Ингвартсен, който не сбърка и откри резултата - 1:0 за Нордселанд.

Веднага след това самият Руан Секо остана очи в очи с противниковия вратар, като имаше контакт между защитник на домакините и нападателят на "орлите", като футболистът на Лудогорец стреля, но ударът буерков,  ме спасен от Хансен.

В 8-а минута Секо се реваншира на своя отбор, след като навлезе добре в противниковото наказателно поле, като бе фаулиран, а арбитърът посочи бялата точка. Оливие Вердон застана зад топката, като бе безпогрешен, изпращайки вратаря в грешния ъгъл - 1:1.

Само три минути по-късно Серджио Падт направи огромна грешка, след като към него бе върната топка, а той се забави с нейното овладяване, като Ибрахим Осман го пресира и успя да го накара да сбърка, а нападателят отбеляза на опразнената врата - 2:1 за Нордселанд.

В 31-а минута домакините изпълниха корнер отляво, а Йепе Цверков се извиси високо и надскочи персоналния си пазач, като насочи топката в далечния ъгъл на вратата, където никой не успя да реагира - 3:1 за Нордселанд.

Само две минути по-късно Лудогорец допусна нова фрапантна грешка в защита, като няколко играчи в зелено не успяха да се ориентират в собственото наказателно поле, а топката достигна до Бенямин Нигрен, който нямаше проблеми да завърши на опразнената врата - 4:1 за Нордселанд.

Лудогорец организира добра атака, като Кайо Видал получи на границата на наказателното поле, но ударът му прелетя над напречната греда. В края на първата част Осман отново демонстрира добра индивидуална техника, като накрая стреля с хубав шут, но той премина над вратата.

В добавеното време на първото полувреме Лудогорец организира добра атака, при която Пьотровски навлезе в наказателното поле и намери Шуяр, но ударът на последния бе слаб и попадна право в ръцете на Хансен.

В 53-а минута Бернард Текпетей показа самочувствие и опита късмета си от разстояние, но Хансен внимаваше и успя да избие. Десетина минути след това Нордселанд организира опасна атака отляво, като Осман навлезе в наказателното поле и отклони към Ингвартсен, който опита с пета да вкара с едно докосване, но Падт успя страхотно да спаси и да откаже нападателя.

В 68-а минута отново Осман впечатли с индивидуални действия, навлизайки в наказателното поле, като оправи остро подаване, а Сон легна на шпагат и за негово нещастие отклони топката в собствената си врата - 5:1 за Нордселанд.

В 74-а минута отново левият фланг беше силния в атаката на Нордселанд, а топката бе спусната към Нигрен във вътрешността на наказателното поле, като последният имаше много свободно пространство и стреля с левия крак, като успя да оплете топката в мрежата - 6:1 за Нордселанд.

Пет минути преди края на редовното време Аслак фон Витри бе намерен от корнер, като бранителят стреля директно от воле. Получи се ефектно изпълнение, но не бе точен, като последва аут. В 86-а минута футболист на домакините опита удар от разстояние, като се получи рикошет в бранител на Лудогорец, но Расмусен бе най-съобразителен и успя бързо да реагира, за да довкара топката във вратата на Падт - 7:1 за Нордселанд.

Стартови състави:

Нордселанд: 13. Хансен, 5. Фрезе, 39. Нагало, 4. Хансен, 23. Виладсен, 27. Свенсон, 6. Цверков, 29. Доргелес, 9. Нигрен, 7. Ингвартсен, 14. Осман

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 17. Сон, 24. Оливие Вердон, 26. Ноа Сонко Сундберг, 16. Аслак фон Витри, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Мунир Шуяр, 77. Кайо Видал, 37. Бернард Текпетей, 99. Руан Секо