Левски и ЦСКА се изправят в третото дерби помежду си през този сезон. Срещата от 35-ия кръг на efbet Лига е от 18:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“ и ще бъде ръководена от Драгомир Драганов.

Двубоят може да наблюдавате по DIEMA SPORT, а на Gong.bg ще го проследим на живо, минута по минута.

Досега през сезона „сини“ и „червени“ се срещнаха два пъти, като символичният гост в днешната среща няма победа и дори вкаран гол. Първият двубой завърши 2:0 в полза на 26-кратния шампион, а втората 0:0 преди окол месец и половина – на 17 април.

Вековниците се борят за третото място и днес се очаква да излязат с всичко най-добро от своя състав в опит да избегнат бараж със седмия. Те обаче зависят и от изхода на двубоя между ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив.

От своя страна тимът от Борисовата градина дебне за грешка на Лудогорец във финалния си опит за 32-ра титла на България. „Зелените“ гостуват на Черно море във Варна и при грешна стъпка там и съответно „червен“ триумф в дербито, ЦСКА би се поздравил с титла.

start-photo.bg 
82 снимки

Наставникът на Левски – Елин Топузаков, вероятно ще излезе с оптималния си състав към този момент, от който отсъстват няколко единици поради контузии. Хосе Кордоба наскоро започна тренировки с топка и едва ли ще бъде ползван от първата минута. Ивелин Попов най-вероятно също ще започне сблъсъка от пейката, стана ясно в последните часове. В двубоя срещу ЦСКА „сините“ ще излязат за първи път и с новата си екипировка.

Саша Илич има доста кадрови проблеми. В рамките на по-малко от месец двама титуляри от защитата му скъсаха коленни връзки – Брадли де Нойер и Юрген Матай. Третият нидерландец в състава Мено Кох пък е с натрупани 5 жълти картона и на практика сезонът за него приключи. Браян Морено също е аут за мача – той се контузи срещу Лудогорец при загубата с 0:1 на 30 април.

До последно под въпрос за „червените“ ще бъдат Маурисио Гарсес и Джонатан Линдсет, които както стана ясно от прессъобщение на ЦСКА, са получили болежки след равенството 1:1 с ЦСКА 1948.