Дори и да не сте почитател на електронните спортове, все по-често ще чувате за тях, защото аудиторията им става все по-голяма и освен това започнаха да скъсяват дистанцията спрямо останалите спортни дисциплини. През изминалата година спортните фенове със сигурност забелязаха, че голяма част от атлетите трябваше да преустановят дейност, единственото спортно поле, което не остана засегнато, беше виртуалната арена на електронните спортове. Правим едно важно уточнение - електронният спорт се практикува на дадена компютърна или конзолна игра, а самите атлети са професионални геймъри, усъвършенствали уменията си до абсолютния максимум.

Днес електронните спортове се радват на аудитория от милиони фенове, спонсори, реклама и дори възможност за поставянето на спортен залог. Експертите са категорични, че забелязаният подем при електронните спортове няма да приключи скоро, а само ще се повиши. С оглед на това и някои пречки за спортната индустрия през миналата година, към настоящия момент можем да станем свидетели на добро партньорство между реални и електронни атлети. В следващите редове ще видим и наличието на реални футболни отбори с електронни отбори. Каква е връзката? Когато призовем професионални играчи да говорят за стратегия и качествена игра, можем винаги да повишим и успехите, следователно ето кои тимове подадоха ръка:

Футболистите на Рома отдавна не крият своите страсти към дигиталната версия на Fifa и точно по тази причина можем да забележим и доброто партньорство с отбора на Fnatic. Менторството на Рома очевидно дава резултат, защото и представянето на електронния тим не може да бъде пропуснато. Към този момент клубът се намира на 3-то място в крайното класиране, а това със сигурност не трябва да се смята за лош резултат.

Аякс Амстердам показа страстта си към футболните симулатори още през 2017 г. и започна да привлича вниманието не само на почитателите, но и на някои играчи, които да се възползват не само от златните истории на клуба, но и от някои основни похвати при създаването на футболна империя. Точно по тази причина можем да забележим, че и резултатите не закъсняват. За 4 години техният тим успя да се издигне до 20-та позиция от налични 325.

Бешикташ Истанбул изненада света, когато реши да се включи в това предизвикателство. Официално се потърсиха играчи, нае се треньор и започна впускане в голямото приключение на електронните спортове. Тук има една малка подробност. Повечето футболни клубове се чувстват най-силни в това, което практикуват, Бешикташ обаче обърна сценария и в момента спонсорира електронен отбор за играта League of Legends. Какво трябва да запомним? И двете заглавия могат да бъдат открити в специалния bet365 работещ линк насочващ вниманието ни именно към електронните спортове. Разбира се, турският тим със сигурност ще се бори с голяма конкуренция, поради факта, че League of Legends е стратегия с огромен отборен интерес, което води до следващия въпрос: защо не избраха FIFA? Може би не останаха очаровани от факта, че спортният симулатор не им дава толкова много точки, колкото биха поискали.

Байерн Мюнхен се включи в забавлението, но избра да се състезава на една малко по-различна платформа. Вместо популярния футболен симулатор FIFA, разработен от EA Sports, немският тим заложи на PES – Pro Evolution Soccer, разработен от Konami. Имайки предвид историята на двете заглавия, трябва да обърнем малко внимание на фактите. FIFA съществува от зората на футболните симулатори и най-вероятно мнозина си спомнят, че присъстваше дори в някои от домашните конзоли. В последствие японската фирма Konami реши да създаде свое футболно заглавие, но се оказа, че господата от EA Sports вече разполагат с всички необходими лицензи и много малко отбори са готови да продадат името си за тази игра. Точно по тази причина забелязвахме, че в английското първенство например ще се запознаем с така наречения Blue London. Байерн обаче подкрепиха с удоволствие новия проект и са може би едни от най-старите партньори на играта и точно по тази причина ще забележим, че присъстват дори и със свой собствен турнир в електронните спортове, предлаган изцяло на играта PES.