Изключителна изненада се получи в първия кръг от елиминациите на българското първенсто по електронен футбол - eFirst League. В четвъртфиналната фаза шампионът от последните два сезона Иван "DrNightWatch" Чуров допусна 2 загуби от Иван "DrLazarov" Лазаров и отпадна от състезанието. Представляващият Ботев (Враца) състезател демонстрира фантастична защита и много качества в офанзивен план и след победи с 6:3 и 2:1 се класира за полуфиналите на турнира с награден фонд от 5 хил. лв.

иван чуров иван лазаров

В останалите резултати от деня един от фаворитите Георги "jorjewin" Георгиев с Левски София победи представителя на Ботев Пловдив Димо "Bako Kotarako" Иванов с 2:0 победи. Иван "FUTVM_Ivan" Мавродиев с Етър се наложи над Илия "IStoyanov10" Стоянов също с 2:0 победи, а в последния мач миналогодишният финалист Младен "GoalMachine" Георгиев с Крумовград загуби от Венцислав "Ventsislav" Караусов от Арда с 1:2. Последният мач се превърна в изключително шоу, в което видяхме купища голове, а първата игра бе спечелена от Арда с обрат в продължението на срещата.

efirst league

Утре полуфиналите противопоставят следните двойки:

Левски ("jorjewin") - Арда ("Ventsislav")

Етър ("FUTVM_Ivan") - Ботев Враца ("DrLazarov")

Мачовете започват в 12:00 и ще се излъчват в канала на A1 Gaming League в Twitch. Първенството на България по електронен футбол се осъществява с подкрепата на родната футболна централа и партньорите ѝ.