G2 Esports продължава своето участие в ESL Pro League по CS2, след като успя да победи американския M80 в решаващ мач от група B на състезанието в Малта с награден фонд 750 хил. долара.

niko g2 cs

източник: Филип Станчев

Първата карта в мача бе Ancient, избрана от M80. Редовното време завърши при 12:12 рунда и така се стигна до цели 3 тайбрека, след които G2 Esports спечели с 22:20 рунда. Над всички бе обичайният заподозрян Иля "m0nesy" Осипов с 34 фрага, а съответно 33 и 32 добавиха босненците "huNter-" и "NiKo".

В последствие мачът се насочи към Inferno, където отново Неманя "huNter-" Ковач игра много силно. Със своите 19 убийства той изведе тима до успех с 13:6 рунда. Успехът направи така че G2 да се класира за първия кръг на плейофите на ESL Pro League 19.

От групата напред продължават още BetBoom Team, който ще стратира участие в елиминациите, заедно с G2, както и The MongolZ и Vitality. "Пчеличките" ще започнат участието си в третия кръг (четвъртфиналите), благодарение на вчерашната си победа срещу монголците, които пък ще влязат в плейофите от втория кръг.

снимка: Филип Станчев