Въпреки пандемията, липсата на мачове и публика, както и намалените заплати на футболистите, все пак милионерите са си милионери и това трудно може да се промени. Ето и кои са най-влиятелните и богати футболисти за изминалата година.

Давид де Хеа, Манчестър Юнайтед

Състояние: 27 милиона долара

Заплатата от 24 милиона долара го превръща в един от най-добре платените вратари в света. През юли миналата година той направи 400-ното си участие в гол, като през деветата си година с Ман Юнайтед счупи клубния рекорд за най-много спасявания.

Роберт Левандовски, Байерн Мюнхен

Състояние: 28 милиона долара

В мачовете през изминалия сезон Роберт допринася за 65 гола - 55 гола и 10 асистенции в общо 47 мача. В Шампионската лига той вкарва във всеки мач до финала срещу ПСЖ, в който отборът му спечели с гол на Кингсли Коман. Извън терена, той е един от най-популярните спортисти в TikTok - 2,4 милиона последователи.

Гарет Бейл, Реал Мадрид

Състояние: 29 милиона долара

Бейл продължава да работи с мениджъра си Зинедин Зидан и е сред най-скъпите футболисти, които топлят пейката в момента. Той играе само в два от последните 11 мача на Реал Мадрид, а в началото на август бе спрян от 24-членния отбор на клуба в Шампионската лига.

Антоан Гризман, Барселона

Състояние: 33 милиона долара

След разочароващия дебют на французина през изминалия сезон, в Барселона се носят слухове, че клубът преговаря с ПСЖ, за да го замени с Неймар, по искане на Меси. Гризман е запален фен на баскетболния отбор Бруклин Нетс и често прелита до САЩ за мачове.

Пол Погба, Манчестър Юнайтед

Състояние: 34 милиона долара

Френският полузащитник, от гвинейски произход, е известен със своеобразната бавна засилка при изпълнение на дузпа. Договорът на Пол изтича следващото лято, но се предполага, че Манчестър Юнайтед ще я удължи с още една година.

Мохамед Салах, Ливърпул

Състояние: 37 милиона долара

През 2019-20 г. успява да помогне за издигането на клуба до първата титла във Висшата лига от 30 години насам. Той има най-висок рейтинг на победи от всеки играч от лигата, като е играл в повече от 100 мача. В откриващия мач на Ливърпул 2020-21 г. той вкарва хеттрик.

Калиан Мбапе, ПСЖ

Състояние: 42 милиона долара

Смятан за един от най-големите таланти във френския футбол, Мбапе печели за втора поредна година Златната обувка на Лига 1, която почита играча с най-много голове за лигата. Неговият клуб също го обяви за шампион в лигата, като титлата от миналия сезон беше обявена на база точки на мач, след като сезонът беше прекъснат от пандемията.

Неймар, ПСЖ

Състояние: 96 милиона долара

28-годишният бразилски нападател е един от най-интересните играчи, заради неговите лудории на и извън терена. Между рекордните такси за трансфер от 263 милиона долара и средната му заплата от 70 милиона долара, ПСЖ харчи над 600 милиона долара, за да го задържи във френската столица.

Кристиано Роналдо, Ювентус

Състояние: 117 милиона долара

Роналдо е най-популярният спортист на планетата с 457 милиона последователи в социалните мрежи. Той е едва вторият човек в историята, след иранския футболист Али Даей, който е вкарал повече от 100 международни гола, като наскоро премина границата в мача на Португалия срещу Швеция в Лигата на нациите.

Лионел Меси, Барселона

Състояние: 126 милиона долара

През последните 16 години Меси носи на Барселона 34 спечелени трофея и представяне, което го нареди сред най-големите спортисти в света. Аржентинският нападател е шесткратен носител на Златната топка и шесткратен носител на Златната обувка, което е рекорден брой за един футболист.