В Мерцедес са мотивирани да продължат безпрецедентната си доминация във Формула 1, след като през изминалия уикенд си подсигуриха шеста поредна световна титла при конструкторите и при пилотите. 

Директорът на екипа Тото Волф обяви, че германският отбор все още не е постигнал своя максимум и ще опита да се мотивира, за да продължи серията, която започна през 2014 г.

„Всяка година опитваме да си поставяме цели, които да ни мотивират. Изравнихме рекорда на Ферари и сега трябва да се настроим за следващата година", заяви Волф. Той има предвид шестте поредни шампионски титли на италианците при конструкторите между 1999 и 2004 г.

„Напрежението е огромно. Истината е, че ние сложихме летвата много високо и имаме определени очаквания. Неосъществяването им е много болезнено преживяване. От една страна е фактът, че имаме цели шест поредни титли е невероятно, но от друга искаме да повтаряме това си представяне всяка година", заяви шефът на Мерцедес.

След победата на Сузука „сребърните стрели" вече имат 99 успеха във Формула 1 и могат да достигнат кота 100 още до края на 2019 г. Люис Хамилтън води с 64 точки в борбата за титлата на своя съотборник Валтери Ботас при оставащи четири състезания до края. /БГНЕС