Шефът на Мерцедес - Тото Волф посвети шестата последователна титла на Мерцедес при конструкторите на починалия през май Ники Лауда.

Успехът на Валтери Ботас в Гран При на Япония остави финландеца като единствения пилот, който може да попречи на съотборника си Люис Хамилтън да триумфира за шести път със световната титла и означаваше, че Мерцедес са първият тим, който печели шампионски дубъл при пилотите и конструкторите за шеста последователна година. „Ники щеше да каже „Поздравления за шестте, ще имате проблем догодина“, започна Волф за Sky Sports.

„Искаме да посветим този успех на Ники, защото той беше толкова важна част от началото на нашето пътешествие и неговото присъствие бе от фундаментално значение в моментите между подкрепа и напрежение. Той бе толкова специален човек. Липсва ми всеки ден и си мисля за него всекидневно…той бе по-голям от живота и се питам „Какво би казал и какво би си помислил? Но това не компенсира за загубата му, той просто не е тук сред нас“, добави австриецът.

Лауда, трикратен световен шампион, почина през май на 70-годишна възраст след трансплантация на бели дробове миналата година. /БГНЕС