Президентът на Ферари Серджо Маркионе вярва, че в момента неговият тим във Формула 1 диктува събитията в шампионата, а това кара досегашният доминатор Мерцедес да се страхува от силата на „скудерията“.

Според големия бос „черните кончета“ вече окончателно са излезли от сянката на германците. Дотук в първите 4 състезания Себастиан Фетел постигна 2 победи и води в индивидуалното класиране. Другите два старта бяха спечелени от дуото на Мерцедес Люис Хамилтън (Гран При на Китай) и Валтери Ботас (Гран При на Русия), но в тези случаи Фетел неизменно завършваше втори.

Лауда Настоява: Ферари превъзхожда Мерцедес

„Отбелязахме значителен прогрес“, каза Маркионе пред италианският ежедневник „Ла Република“. „Скудерия Ферари работи много здраво, за да се подготви за настоящия сезон, а първите ни резултати са окуражаващи.“

Алонсо: Писна ми да ме питат съжалявам ли за Ферари

„Ферари отново е конкурентен отбор и всява страх в съперниците от Щутгарт. Наистина стартирахме добре, но трябва да продължим да работим. Уважаваме опонентите си и в никакъв случай не ги подценяваме, още по-малко пък Мерцедес“, допълни Маркионе.