Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че се чувства уморен да отговаря на въпроси относно раздялата си с Ферари. Испанецът заяви, че не съжалява за решението си да си тръгне от „скудерията“.

Алонсо: В Инди 500 имам повече шанс отколкото в ГП на Монако

Двукратният световен шампион отдели 5 години на „черните кончета“ в периода 2010 – 2014 година, но не успя да прибави нов трофей към завоюваните с Рено през първото десетилетие на ХХI век. Накрая Алонсо и Ферари не се разделиха по най-добрия начин, а сега италианският тим дава сериозна заявка да събори доминацията на Мерцедес, докато Макларън е на дъното.

Мерцедес удря рамо на Хонда при двигателите?

„Мисля си, че ще ме питат дали съжалявам за напускането дори Ферари да печели титлата 20 години поред или докато навърша 75 години“, коментира Алонсо. „Моят контракт с Ферари така или иначе щеше да приключи през 2016 година. Да, сега те са много по-конкурентни, но все още мисля, че взех вярно решение.“

„Имаше огромно напрежение, когато Ферари не спечели титлата през първата, втората и третата ми година. Това си беше в реда на нещата, но нямаше как да карам за тях и през седмата година от договора. Така че въпреки резултатите, през последните 2 сезона моят живот е по-добър. Чета по списанията, че моят талант се пропилява, но аз съм доволен от кариерата си. Нека да видим какво ми готви бъдещето, но дотук съм щастлив от постигнатото“, добави Алонсо.