Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда все още поддържа гледището, че Ферари разполага с по-добрите болиди дотук през 2017 година. Макар че двата отбора си поделиха по 2 победи в откриващите 4 старта, австриецът за пореден път подчерта, че съзира превъзходство за „черните кончета“.

Себастиан Фетел спечели състезанията в Австралия и Бахрейн, докато за „сребърните стрели“ Люис Хамилтън триумфира в Китай, а съвсем наскоро Валтери Ботас завоюва победата в Русия. Тези резултати говорят, че макар Мерцедес да продължава да бъде водеща сила, то на доминацията му в периода 2014-2016 е сложен край.

Ботас утоли жажда, проточила се над 2000 дни

„Ферари е много отчетливо пред нас“, коментира Лауда пред австрийското издание „Кроне“. „Трябва да анализираме кое точно не сработва при нас и да направим точните стъпки преди старта в Барселона. Всички отбори ще направят подобрения по колите, Ферари най-вероятно ще отбележи още една стъпка напред. Затова ние трябва да направим две, докато за Ред Бул са три.“

„Дали непостоянството в гумите е големият ни проблем? Колата ни тежи доста, трябва да подобрим аеродинамиката и преди всичко да разберем как работят новите гуми на „Пирели“. При нас не се получава както за Ферари“, добави легендата от Формула 1.

Лауда също така използва случая, за да похвали Валтери Ботас за дебютната победа в кариерата му. „Това бе едно перфектно представяне, каквото никога не съм очаквал. Решението ни с Тото Волф да вземем Ботас бе напълно правилно. Той е нашият човек“, добави австриецът.