Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен заяви, че е готов сам да сложи край на кариерата си в спорта, ако усети, че вече не се представя на нужното ниво.

Реакцията на финландеца бе продиктувана от зачестилите напоследък критики, че отново не се доближава до нивото, което демонстрира неговият съотборник Себастиан Фетел. Досега през сезона двамата имат еднакъв брой точки, но пък германецът не успя да завърши в три от състезанията заради проблеми с колата.

Райконен има договор с Ферари и за 2017 година. „Винаги съм казвал, че няма да бъда тук, ако вече не се наслаждавам или усетя, че не мога да пилотирам на 100 процента“, каза Ледения.

„Мнението ми не се е променило. Невинаги, когато записваш лоши резултати, означава, че не си дала максимума, или пък си бил демотивиран. Не е толкова просто. Ако не бях мотивиран, нямаше да бъда тук и да губя времето на отбора.“

„Очевидно се наслаждавам повече на сезона си, отколкото резултатите подсказват. Те не означават, че преди съм карал по-добре“, добави Кими.